ΕΣΠΑ

Τα ομαδικά μας τμήματα αποτελούνται από 2 – 4 παιδιά και δημιουργούνται μόνο όταν βρεθούν άτομα κοντινής ηλικίας, ικανοτήτων και ετοιμότητας αλληλεπίδρασης. Υπάρχουν και ειδικά τμήματα ενηλίκων δηλαδή έφηβων και ενήλικων που γνωρίζονται ήδη από διάφορες δομές και επιθυμούν να γυμναστούν μαζί. Στα ομαδικά τμήματα υπάρχει πάντα ένα επιπλέον άτομο εκτός του γυμναστή, για υποστήριξη.

ΟΜΑΔΙΚΑ-ΤΜΗΜΑΤΑ-ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ

Αφορούν παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών και 7 – 12 ετών. Το δομημένο περιβάλλον και ο κατάλληλος ψυχοκινητικός εξοπλισμός βοηθάει τα παιδιά να εμπλουτίσουν τις κινητικές τους εμπειρίες, να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση τους, να αλληλοεπιδράσουν και να διασκεδάσουν.

ΟΜΑΔΙΚΑ-ΤΜΗΜΑΤΑ-ΕΙΔΙΚΗΣ-ΦΥΣΙΚΗΣ-ΑΓΩΓΗΣ

Αφορούν ηλικίες παιδιών 4 – 12 χρόνων, έφηβους αλλά και ενήλικες. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στη βελτίωση:

  • της μυοσκελετικής, καρδιοαναπνευστικής και / ή νευρολογικής λειτουργίας,
  • της αδρής κινητικότητας,
  • της ψυχαγωγίας,
  • της απώλειας βάρους.
YOGA

Τα οφέλη της γιόγκα για τα παιδιά με ΔΑΦ και ΔΕΠΥ είναι πλέον παγκοσμίως αναγνωρισμένα. Η γιόγκα βελτιώνει την αναπνοή και τη στάση του σώματος, την ικανότητα συγκέντρωσης. Προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση και ευεξία. Επίσης χαλαρώνει και μειώνει τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Έρευνες έχουν δείξει τα οφέλη των πολεμικών τεχνών στα παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή. Τους προσφέρει πνευματική δύναμη, ψυχική υγεία, φυσική κατάσταση και τεχνικές αυτοάμυνας.

DRUMS-ALIVE

Για το Drums Alive χρειαζόμαστε μια μπάλα πιλάτες, μια βάση για την μπάλα, δύο drumsticks και μουσική. Το Drums Alive είναι ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης, το οποίο επινοήθηκε από την χορεύτρια Carrie Ekins που καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω κάποιου σοβαρού ατυχήματος. Με τα χτυπήματα στην μπάλα αποβάλλεται το στρες, νιώθουμε το ρυθμό και συντονιζόμαστε. Το Drums Alive βοηθάει στη συγκέντρωση και διώχνει την αρνητική ενέργεια.